Brulez Frederik en Descan Frankie | 29e 6 Uren van Kortrijk | VAS | 3F

Op zaterdag vroeg in de ochtend gingen we van start met het maken van onze nota’s, tot we plots vaststelden een lekke band te hebben met onze verkenningswagen. Dit zorgde eerst voor de nodige stress, maar al vlug nam het gezond verstand het over en gingen we op zoek naar de dichtstbijzijnde bandencentrale voor de herstelling. Zoals in vele recente wagens was hier helaas ook geen reservewiel meer aanwezig!

Eenmaal dit euvel opgelost konden we verder met maken van onze nota’s.

In de vooravond konden we dan eindelijk van start op KP LAVANO.

Hier hadden we helaas straftijd opgelopen door te laat in te klokken bij TK door het drukke verkeer, en een foutje in de verbinding.

Alsnog konden we deze met het nodige glij- en schuifwerk tot een goed einde brengen.

 


Op zondagochtend begon dan het echte werk, met de start van KP 1 Aalbeke

Halfweg onze tweede doortocht werd de proef stilgelegd door een zware crash van één van de vorige wagens. Er zat niets anders op dan de proef aternatief verder te zetten en ons richting KP Marke te begeven.

De 3 opéénvolgende KP’s konden we zonder problemen afwerken en ons voor de eerste keer begeven naar de service zone voor een eerste check up. En dit alles door ons fantastisch serviceteam VADA-racing.


De wagen terug start klaar, op naar het podium, en zo konden we onze weg verder zetten voor boucle twee, met KP Aalbeke in het vooruitzicht.

Ditmaal konden we deze proef wel volledig rijden. Co-piloot van Frankie (Descan) begon al enige routine te krijgen in het lezen van de nota’s, zodoende konden we tempo wat opdrijven.

Op KP Lavano 2 konden we hierdoor een mooi ritme rijden.

Op Kp Mouscron maakte we een foutje bij het verlaten van een rotonde wat resulteerde in een halve minuut extra aan ons been.

Maar niet getreurd, we hadden terug 5 mooie kp’s afgewerkt zonder kleerscheuren.

 


Na onze laatste check up in de servicezone konden we terug van start voor boucle 3, richting Kp Aalbeke.

Ondertussen was de hemel helemaal donker gekleurd wat de rijomstandigheden er niet gemakkelijker op maakte. We waren van plan deze wedstrijd uit te rijden, geen onnodige riscio’s te nemen en dit avontuur samen tot een goed einde te brengen.

Bij de start van Kp Marke kregen we te horen dat deze geannuleerd was en wij verplicht alternatief moesten rijden.

Kp Rollegem en Mouscron verliepen verder vlekkeloos.

En ja hoor, Frankie je deed het fantastisch voor je eerste rally!

Wat hebben wij een fantastisch rallyweekend beleeft samen.

Als rallyteam waren wij zeer vereerd dit voor jou te kunnen waarmaken, en zal voor altijd diep in ons hart gedragen worden.


Een grote dankjewel aan Frankie en Laure, onze servicemannen, Frieda voor de catering, onze trouwe supporters, sponsors….

Dikke dikke merci…

BFL-rallyteam

Tekst: Brulez Frederik
Foto's: Jan Pannekoecke