Rogiers Glenn en Denblyden Filip | 29e 6 Uren van Kortrijk | 4H4

Na de tegenslagen in de Hemicuda rally en de Rally van Zuid-Limburg was de enige doelstelling om de rally van Kortrijk te kunnen uitrijden.

De eerste kp was in het donker te rijden, wat niet ideaal was want in het donker zie ik niet te goed. 

Ook zaten we achter een voorligger waardoor we op deze kp toch een seconde of 5 verloren.

Blijkbaar hadden we toch de derde tijd in divisie 4 gereden, we hadden eerlijk gezegd slechter verwacht!

Tijdens de eerste ronde op zondag hadden we met het gedacht om zeker uit te kunnen rijden absoluut geen risico’s genomen. 

Maar op KP Rollegem brak de Kadett uit in een waaier en was het vertrouwen eigenlijk zoek, mijn vermoeden was dat de sper niet meer werkt zoals het moest waardoor de wagen soms onverwacht reageerde. 

Maar na de eerste ronde stonden we amper op 1.3 seconden van de eerste plaats in divisie 4.

Tijdens de tweede ronde kwamen er weer probleempjes boven. Het was juist beginnen regenen en de zekering van de ruitenwissers sprong voortdurend af. Hierdoor konden we tijdens de tweede ronde amper onze ruitenwissers gebruiken en dit terwijl het aan het regenen was, verre van ideaal…
Blijkbaar hield dit ons evenwel niet tegen om na de tweede ronde op de eerste plaats in divisie 4 te staan. 

De derde ronde hebben we ons niet laten zot maken en besloten we om niet meer te kijken achter de tijden.


Op KP Marke was onze voorligger van de baan gegaan en was de weg hierdoor versperd, hier stonden we eigenlijk ook enige tijd stil en gingen we dus een normtijd krijgen. Dit hadden we echter niet meegerekend en we waren dus de ronde gestart zonder lichtbak. 

Met dit in het achterhoofd zijn we dan op KP Rollegem voorzichtiger gestart en op KP Moeskroen werd het voor mij al te donker om nog een deftige tijd te kunnen rijden dus daar werd ook redelijk wat tijd verloren.

Uiteindelijk zijn we nog 3de geworden in Divisie 4 en klasse H4.

Ik denk dat we hier toch tevreden mogen mee zijn, zeker met de problemen dat we hadden en met de drukke weken dat het momenteel zijn voor mijn pa en de service-crew.

Bij deze wens ik de servicemensen, de vrouwen van de catering, co Filip, de organisatie en de stewards en ook zeker en vast de supporters en sponsors te bedanken voor hun inzet en steun!


Tekst: Rogiers Glenn
Foto's: Jan Pannekoecke