Rogiers Glenn en Denblyden Filip | 29e Bernard Degroote Ypres Historic Rally | 4H4

De Ypres Historic Rally was de laatste rally van het jaar voor ons, dus we mikten op een mooie uitslag zonder dat we daar eigenlijk zotte dingen moesten voor doen.

De vrijdagavond kregen we echter al problemen, we dachten eerst dat het de koppeling was die bleef slepen dus stelden we die de zaterdagmorgen bij om zo toch met een gerust gemoed naar de eerste special te vertrekken. Echter hadden we weinig grip met de gekozen banden en bleef de koppeling precies slepen. Door die problemen verloren we al gauw 4 seconden per kp en stonden we na de eerste ronde 5de in divisie 4.

De tweede ronde van de zaterdag dan andere banden gekozen waardoor we veel meer grip hadden en dus automatisch ook meer vertrouwen, echter werden de problemen erger en waren we tot de conclusie gekomen dat er waarschijnlijk iets in de versnellingsbak het aan het begeven was en we verloren meer en meer tijd hierdoor.

Na de tweede ronde stonden we wel nog steeds 5de in divisie 4.

Maar dan volgde een laatste ronde vol stress want we wisten niet zeker als we wel gingen kunnen uitrijden met de versnellingsbak die er blijkbaar niet veel zin meer in had. Op KP Heuvelland verloren we al een 10-tal seconden en op KP Zonnebeke verloren we zeker een halve minuut.
Het was toch een hele opluchting als de wagen ‘s avonds in het parc fermé stond! 

We finishten als 5de in divisie 4 en 4de in klasse H4, hierdoor ben ik kampioen in klasse H4!

Maar dit alles ging zeker niet mogelijk zijn zonder onze servicemensen en mijn pa, die telkens hun vrije tijd opofferen en zich telkens ook terug inzetten om alles op tijd klaar te krijgen, de vrouwen van de catering voor het voorzien van spijs en drank en ook al zeker niet zonder de steun van de sponsors en supporters! 

Ook zouden we zonder de organisaties en stewards niet kunnen rijden, dus bedankt iedereen!


En tot slot nog een speciaal dankwoordje voor co Filip Denblyden voor de jarenlange inzet en leuke samenwerking want Filip hangt de helm aan de haak dus ik ga noodgedwongen op zoek naar een nieuwe vaste co.

Tekst: Rogiers Glenn
Foto's: Jan Pannekoecke