Rombouts Philip en Princen Jarno | 29e 6 Uren van Kortrijk | VAS | 1A

Na onze winst in klasse 1A in Kortrijk 2019 waren we klaar om na Corona ons terug helemaal op de rally te storten en konden we niet anders dan de 6u van Kortrijk 2022 te ondergaan. 

De verkenningen waren goed verlopen en we hadden er enorme zin in.

Jammer genoeg starte we Kp Lavano 1 al in mineur. Omwille van enkele onbenulligheden moesten we al reeds met 1 minuut straftijd aan de rally beginnen.
Aangezien we van in 2019 wisten hoe vettig het op Lavano wel kan zijn waren we al met grote voorzichtigheid begonnen aan de proef. We waren nog maar aan onze 2e lus bezig op Lavano en we hingen al even vast achter wagen 0 die de grip soms verloor in dit modderbad.

Desondanks de straftijd van 1 minuut stonden we toch maar 55sec. achter de leider van onze klasse (1A). De rit terug naar service was dan ook lekker uitdagend aangezien alle lichten besmeurd waren met slijk en we ze niet direct proper kregen. Eindstand van dag 1: 2e in de klasse 1A en 127e algemeen. Niet wat we gehoopt hadden maar toch content dat we er heelhuids van zijn afgekomen.

Zondag

's morgens hadden we ons voorgenomen na een goede nachtrust om ons volledig in de strijd te gooien. Na de eerste boucle hadden we onze straftijd al reeds volledig ingehaald en hiermee ook de leiding genomen met 2 seconden voorsprong op nr.2 in onze klasse.

In de eerste ronde van de dag hadden we wel op verschillende momenten wat tijd verloren door enkele nota's die soms wat aan de late kant doorkwamen waardoor we wel wat seconden lieten liggen. Maar door de ervaring van de piloot die zijn beste kunsten boven haalde zijn we toch met een goed resultaat binnengekomen bij de service. 1e van de klasse 1A en 100e algemeen 

Ronde 2 zijn we mits 1 klein stuurfoutje bij het begin van Lavano 2 heelhuids doorgekomen.
Het resultaat na de 2e ronde bleef voor ons gelijk, momenteel nog aan de leiding in 1A en 78e in het algemeen. Maar wat waren de proeven vettig. Een waar slagveld waar al reeds vele slachtoffers gevallen waren.

Ronde 3: We wisten dat we de laatste rit deels in het donker zouden rijden waardoor we de lichtbak maar terug bovenhaalde. Na de eerste paar bochten van kp 11 Aalbeke merkten we een hoop kabaal. Een scheur in de uitlaat die de nodige geluidsoverlast veroorzaakte in de wagen.
Hierdoor zat er veel achtergrondgeluid op de intercom waardoor de nota's soms onduidelijk doorkwamen. En dit samen met de schaatsbaan van de proeven was het een hele uitdaging om veilig aan te komen. Hier zijn we dan ook in geslaagd.
Met slechts 5 seconden voorsprong op onze volgende tegenstander hebben we de winst in onze klasse weten te bemachtigen. Op enkele momenten was het zeer nipt maar het resultaat was posetief uitgedraaid voor ons.

Na een bewogen weekend waarvan we hadden gehoopt hem goed te beƫindigen is dit dan ook volkomen geslaagd.

Winst in klasse 1A en 77e in de algemene stand. Aangezien dit nog maar de 4e rally samen is zij we dan ook enorm blij met dit resultaat. We hebben ons goed kunnen meten met klasse 2c.

De kalender voor het jaar 2023 is nog onbekend maar waarschijnlijk zal deze wel gestart worden in klasse 2c.

Tekst: Princen Jarno
Foto's: Jan Pannekoecke