Vanovertveldt Grégory en Wullaert Steven | 29e 6 Uren van Kortrijk | VAS | 3I

 

Syx racing op zoek naar vertrouwen in Kortrijk 

Na een inactiviteit van een half jaar zagen we afgelopen weekend de Bmw 1M van Gregory Vanovertveldt opduiken in ze service zone van de 6 uren van kortrijk rally. 

Het plan: starten, vertrouwen terug vinden in de wagen maar vooral de rally uitrijden. 

Op zaterdag avond was dit niet metéén een geslaagde oefening. Op de site van Lavano liet de bemanning efke’s de motor afslaan en kregen die niet direct terug aan de praat. Daardoor gingen kostbare minuten verloren en metéén de hoop op een mooie rangschikking in het klassement. 

Na een goede nachtrust en een minder natte start van de dag dan voorspeld was de sfeer binnen het team optimaal. Stelselmatig begonnen Gregory en Steven hun achterstand van op zaterdag goed te maken, tot de voorspelde regen plots wel met bakken uit de hemel viel. Met een aangedampte voorruit was het een hel om te koersen, dus de tijden blijven dan ook uit. Na telefonisch contact met de service crew kon dit euvel opgelost worden. 

Tijdens de tweede doortocht op Lavano begon de motor ook nog eens te sputteren bij momenten, dus was het enige doel nog de wedstrijd uitrijden en als het enig sinds mogelijk was zonder nog al te veel problemen. 

Het team slaagde in hun opzet en konden zonder kleerscheuren hun bolide over het eindpodium sturen zondagavond. Tijdens de winterstop zullen nog enkele puntjes onder handen genomen worden zodat de wagen optimaal aan de start kan komen in 2023 waar normaal gezien het volledige M-cup programma zal betwist worden.


Syx racing wenst zijn trouwe sponsors te bedanken om het vertrouwen in het team te behouden alsook de media mensen en trouwe supporters die bij weer en wind ergens ten velde altijd van de partij zijn. Bij deze ook prettige eindejaarsfeesten gewenst en tot in 2023.

Tekst: Geert Santens
Foto's: Jan Pannekoecke