Verbeke Fangio en Desaeyer Angie | 29e Bernard Degroote Ypres Historic Rally | 4H3

Afgelopen weekend kwam ik aan de start van de Ypres historic rally samen met Fangio Verbeke, helemaal onverwacht. Wat starte als wat gezever over mee te doen in Ieper werd dus werkelijkheid. Na een mooie 6 uur van Kortrijk voor de gebroeders Verbeke kwamen beide wagens terug volledig thuis en was het dus beslist. Fangio en ikzelf gingen Ieper rijden.


Het weekend startte voor ons heel goed, waarbij er op vrijdag tijd werd genomen om goede nota’s te maken. Wat misschien wel nodig was aangezien het voor ons beiden de eerste keer in Ieper was, en deze rally naar onze mening toch net iets anders was dan anderen. Afsluiter van de dag was de eerste KP om het weekend te openen namelijk Kp Boezinge short ,eerlijk ? Echt volledig op mij gemak was ik niet aangezien we beiden toch wat last hebben van nachtblindheid 😆 maar zo is er vrijdag toch bewezen dat je zelf met nachtblindheid perfect rally kunt rijden! We eindigden zo op de 29e plaats en waren volledig klaar om zaterdag het beste van onszelf te geven. Zaterdag toch vroeg dag maar aangezien de adrenaline door mijn lijf gierde was ik toch klaarwakker. Zo zijn we dan vertrokken voor onze eerste boucle, wat er toch gladder bij lag dan verwacht. Het gevolg hiervan? Enkele warme momenten, maar vooral heel veel fun. Doorheen de eerste boucle hadden we wel al een aantal keer gemerkt dat er soms wat rookvorming was binnen in de wagen, maar dit leek ons op het eerste zicht niets ernstigs tot voor KP Zonnebeke waarbij Fangio toch opmerkte dat de wagen zeer warm werd. 

Eens op het service hebben onze mannen zich hierover ontfermt, en werd er geconstateerd dat de wagen water verloor. Voorzorgen werden genomen en zo waren Fangio en ikzelf terug op weg voor de 2e boucle met liters water in de kofferbak. Tijdens de boucle’s heeft Fangio regelmatig wat water bijgetankt waardoor we dan toch zonder problemen zijn kunnen finishen. Dit was voor ons niet het enige probleem. Met nog enkele minuten te gaan voor de start van KP Boezinge long in onze 2e boucle werkte de intercom niet meer , batterij plat. We hebben de batterij nog proberen te vervangen, maar doordat we beiden al volledig waren ingesnoerd was het niet mogelijk om de batterij er goed in te steken en hebben we het moeten doen zonder de intercom. Een nieuwe ervaring! Hard geroepen en Fangio wat bijgeschaafd in gebarentaal maar ook hier zijn we er geraakt ondanks we daar hebben vast gestaan. Trouwens een super dikke merci aan de jongens dat ons toen weer de baan op hebben geholpen! Verder van de rest hebben we onze steek wat gereden, ons hoofddoel was om hier te finishen en dat is meer dan gelukt . Onverwacht ben ik dan nog in de prijzen gevallen, en behaalden we de beker van de eerste dame . Een dikke merci aan Fangio om mij mijn eerste beker te schenken . Jeffry, Kevin en Wim voor de service en goede zorgen, John en Emmely voor de constante steun en om me altijd bij te staan met raad en daad . Zonder jullie was dit allemaal nooit mogelijk .En dan nog eens een dikke merci aan onze fans, sympathisanten, helpende handen, baanposten, vrijwilligers, mensen van de organisatie, etc. Zonder jullie is er geen rally!


Tekst: Desaeyer Angie
Tekst aanpassing: P. Houthoofd
Foto's: Jan Pannekoecke