2e Legend Boucles @ Bastogne-Youngtimer | Puype Simon en Paul


Bij een laatste test dinsdag werd er een probleem vastgesteld aan de motor van de Opel Manta A. Starten met deze Manta was dus uit den boze. 

Het team kon gelukkig toch vertrekken naar Bastogne waar ze de BMW E30 van Ashley Vercruysse mochten gebruiken. 


"Er werd nog door Ashley, Dietrich Deceuninck en Simon tot in de late uren aan de auto gewerkt om deze klaar te krijgen. Een grote dank je wel aan Ashley, Dietrich en Simon hiervoor." vertelt Paul ons nog. 
Na de nodige controles op donderdag kon het duo de vrijdag op pad voor de verkenningen. Ze merkten onmiddellijk dat de wegen er heel vettig bijlagen. 


Op de zaterdag gestart bij de yongtimers met maar één doel en dit was de auto zonder brokken aan de finish krijgen en hun te amuseren ondanks dat ze nog geen meter met de wagen hadden gereden. 
De zaterdag kon het duo ondanks een lekke band en de serieuze aanrijding met een hert afsluiten met een derde plaats bij de yongtimers. 
Helaas werd de eerste proef op zondag geannuleerd, de baanposten vonden er kraaienpoten op de weg en de linten van afgesloten veiligheidszone’s werden weg genomen. 
Ze konden de zondag verder afwerken zonder grote risico’s te nemen maar met het nodige glijwerk. 



Bij aankomst aan het podium werden ze uit de rij gehaald daar ze hun positie van de zaterdag bij de yongtimers konden behouden en zo als 3de eindigden. 
"De Legends Boucles Bastogne is en blijft iets speciaals, maar o zo leuk om te rijden. Graag wil ik ook nog Roel - zijn echtgenote en zoon bedanken om de service voor ons te doen in de slechte weersomstandigheden maar zeker ook Ashley om zijn auto aan ons uit te lenen." vervolgt Paul. 

Normaal rijden ze Moorslede als hun Manta op tijd klaar geraakt natuurlijk. Verder staan volgende wedstrijden alvast zekers op hun lijst : Monteberg - Wervik - Hemicuda en Ypres Historic.


Test en Foto's: Jan Pannekoecke