Schoenaers Bart en Switten Dafné | 25e Rally van Haspengouw | NCE

 


Afgelopen weekend reden we de 25e editie van de rally van Haspengouw. Op vrijdag stonden de verkenningen en de technische keuring op het programma. Deze verliepen allemaal zeer goed en zo waren we klaar om ons seizoen aan te vatten.

Zaterdagochtend was het dan zover om 9u17 presenteerden we ons op het podium en konden we vertrekken naar KP1 Walshoutem. Deze reden we perfect af, we zaten in ons ritme en de auto was zeer goed. (Deze heeft in de winter een volledige revisie gekregen).

Op KP2 Gingelom maakten we het even spannend. In de 2e bocht gingen we wat ver het veld op en raakten een greppel. Waardoor de Corsa een pootje in de lucht stak, bij het neerkomen brak hierdoor onze cardan af. We zetten de Corsa veilig aan de kant, alarmeerden ons serviceteam om zo snel als mogelijk een nieuwe cardan te halen zodat we deze konden vervangen in de service. Dit lukte allemaal op tijd en hierdoor konden we terug herstarten in ronde 2.


Opnieuw richting Walshoutem en Gingelom dit keer alle 2 vlekkeloos 🙂. Dan even service en klaar voor KP Boekhout en Gelmen. Ook deze reden we vlotjes af.

Een half uurtje service en dan klaar voor de laatste ronde. Hiervoor hadden we onze lampen opgezet omdat we deze ronde in het donker zouden rijden.

Alles verliep ook hier weer heel vlotjes op 1 lekke band na (blijkbaar gaat 2 keer door een gat rijden met een hogere snelheid niet altijd even goed 😉)

 

We werden 56e algemeen, 13e in de 2WD, 6e in NCE en 2e in E10
We willen de organisatie bedanken voor een TOP rally te organiseren.
Onze supporters om de koude te trotseren om ons aan te moedigen.

Onze sponsors voor het vertrouwen in ons.

Maar zeker en vast ons super serviceteam, voor de auto rijklaar te maken voor, tijdens en na de rally. Maar natuurlijk ook voor de sfeer en de gezelligheid.

Persbericht: BS Rallysport
Foto's: Frans Bonte en DeCalem Photo