Debyser Nordin en Vandenbussche Jeffrey | Short Rally van Moorslede | VAS | 3G


De eerste boucle was zeer moeilijk gezien dit de eerste kilometers waren met onze nieuwe wagen. Ondanks de regenbanden was er weinig grip en ook weinig vertrouwen, waardoor we we 2x rondgingen en de kp's dan maar hebben afgereden. Ondertussen waren we al gezakt naar de 66ste plaats algemeen.

De volgende 2 boucles hebben we gekozen voor zachte ingesneden banden, waardoor er toch al wat meer grip was in de acceleratie en rempunten. In KP Moorslede hebben we nog voorzichtig gereden omdat deze proef mij niet helemaal lag. Op KP Dadizele kwam het vertrouwen wat terug en konden we een 2 maal een 35ste tijd noteren.

In het laatste deel van de rally werd de keuze gemaakt voor zachte slicks die het nodige vertrouwen bezorgde met 2x eens 27ste tijd op beide proeven als gevolg. Op de laatste KP werd het nog even spannend toen de gaskabel wat bleef hangen na 2 kilometer. Maar we hebben de rally kunnen afsluiten met een 35ste plaats algemeen. 


Zonder een schrammetje aan de wagen en met heel wat progressie in het leerproces kunnen we spreken van een geslaagde vuurdoop in de Clio R3. Waarvoor dank aan Jeffrey voor de nodige tips and tricks. Alsook het serviceteam om het nodige te doen aan de wagen en het vertrouwen wat op te krikken. De volgende op de planning zijn de Monteberg en de ORC Rally.

Tekst: Jeffrey Vandenbussche
Foto's: Jan Pannekoecke