Degrande Robin en Vermeulen Jonell | Short Rally van Moorslede | VAS | 2C

 


We startten zondag met een bang hartje omdat de weergoden niet goed wisten wat ze wilden. Zo besliste ik om te starten op regenbanden. We begonnen zonder verwachtingen, uitrijden en ons vooral amuseren. 
En zo besloten we ook om ons niets van het klassement aan te trekken net zoals onze eerste rally, vorig jaar de ORC rally. Gewoon rijden en ons ding doen.
Na wat glijwerk en hier en daar wat modderbaden te trotseren, kwamen we zonder kleerscheuren terug op de service, waar onze teamgenoot al was aangekomen. Zo werden er dit keer ook wat verhaaltjes en ervaringen gedeeld binnen het team.


We vertrokken terug voor de 2de ronde onder hetzelfde elan, aankomen en genieten.
Maar na de eerste twee kp's kreeg mijn copiloot te horen van het service team dat we aan de leiding stonden. Alles verliep naar wens tot we op de kp Dadizele onze teamgenoten Bart en Kenny langs de kant zagen staan met een kapotte aandrijfas. Jammer genoeg stonden ze met de wagen in panne binnen het parcour. Het bleek daarom onmogelijk om deze naar service te slepen voor reparatie. 
Einde verhaal voor Bart en Kenny. Ons doelstelling is vanaf nu duidelijker dan ooit namelijk uitrijden.
Terug op service hoorde mijn co piloot Jonell dat we onze eerste plaats kwijt waren met een verschil van 13sec. Zonder enige problemen en met veel plezier en voldoening werden KP 5 & KP 6 uitgereden. Zo bleven we tweede in de klasse maar we kwamen terug tot op 0,8 sec van de eerste zo kreeg ik te horen van het team. Voor de laatste boucle werd er getwijfeld of er op ander banden moest gereden worden maar we bleven trouw aan onze eigen regenbanden.  


Zo kreeg ik tehoren van Jonell: “als we hetzelfde rijden als de vorige boucle, komt het allemaal goed”.
KP 7 verliep vlekkenloos maar halverwege KP 8 kregen we een rode vlag. De stress begon en wat nu, en gelukkig kregen we één normtijd. Na niet meer te mogen doorrijden van de politie, omdat de ambulance in tegengestelde richting op het parcour moest rijden achter een gevallen toeschouwster, reden we naar de service . 
Daar aangekomen kregen we nog eens 30 sec. straftijd om te laat te hebben ingeklokt. Gelukkig kwam alles goed zoals mijn co mij al eerder vertelde. We hebben onze 1ste plaats beet met 14sec voorsprong op de 2de. 
Deze was eentje voor het TEAM!

Tekst & foto's: Jan Pannekoecke
Verbetering: PH