Michiel Stubbe en Dylan Vanden Bussche | Short Rally van Moorslede | VAS | 3G

 


De start van ons seizoen hadden we wel wat anders voorgesteld. Tijdens de verkenningen werd al duidelijk dat het een zeer veranderlijke rally sprint van Moorslede zou worden.
De eerste ronde zijn we wat voorzichtig gestart daar we maar 2 regenbanden hadden, de laatste week nergens geen Michelin beschikbaar zou de South Belgian aan de andere kant van België er iets voor tussen zitten?

We zijn dan maar vertrokken op 2 versneden slicks en 2 regenbanden onder onze Clio. Maar toch voelde het nog steeds superglad aan, maar daar en tegen voelde de wagen ok aan. Aan de flying finish van kp Dadizele klonk het geluid van onze Clio plotseling anders.

Nog in de service geraakt, daar zijn de mensen van Mica direct aan de wagen begonnen om het probleem te vinden. Blijkt de butée van de wagen te zijn, dit zou een stukje tussen de versnellingsbak en koppeling zijn. En om verdere schade te voorkomen hebben we de handdoek in de ring moeten smijten. Het was een tweestrijd tussen gevoel en verstand, maar extra kosten is het in een eerste wedstrijd van het seizoen zeker niet waard. 

Volgende wedstrijd: Monteberg met Jordy Cruys die de taak van Dylan overneemt. De rest van het seizoen neemt Dylan terug zijn plaats in het rechterzitje in.

Tekst en foto's: Jan Pannekoecke
Verbetering: PH