Pieter Douchy en Dieter Vangeenberghe | Short Rally van Moorslede | VAS | 3H


De tweede short rally van Moorslede was onze eerste rally van het seizoen. Het was voor ons beide de allereerste keer dat we samen reden. We zagen het alvast zitten. 
De zaterdag tijdens de verkenningen zagen we al dat de parcours heel vettig waren. 
De zondag ging de rally van start. Op weg naar de eerste KP zagen we al dat er al verschillende wagens van de baan waren gegaan door de vettige omstandigheden. We hebben hierbij ook onmiddellijk besloten dat we voorzichtig gingen starten. Omdat het voor Pieter de eerste keer was als piloot in de rallysport, was het ook voor hem even aftasten hoe zijn wagen reageert in zo’n weersomstandigheden.


De eerste boucle hadden we wat problemen met de versnellingsbak. Hij sprong iedere keer uit tweede versnelling. Ook tijdens de eerste boucle op KP Dadizele gingen we even van de baan. Maar dankzij de supporters konden we onmiddellijk terug vertrekken. Hiervoor een dikke merci. 
Hierna hebben wij telkens het tempo verhoogd. Tijdens de 2de helft van de wedstrijd werd het parcours alsmaar droger en hadden we meer vertrouwen om de limieten van de auto te leren kennen. Op de laatste KP konden we binnen de 1sec/km komen van de top in 3H. 


Hierbij kunnen we terugblikken op een geslaagde eerste rally samen. We zijn op plaats 54 algemeen en 8ste in klasse 3H geƫindigd. Hierbij wil ik ook Loco Racing bedanken voor de goede service en voor de opbouw van de wagen. En proficiat wensen aan de piloten en co piloten van ons team met hun resultaten. Ook nog een dikke merci aan onze sponsors voor het vertrouwen en de steun!
Voor ons is de volgende rally, De rally van de Monteberg tot dan.




Test: Dieter Vandenbergh
Foto's: Jan Pannekoecke