Schoenmakers Stef en De Vos Mathia | Short Rally van Moorslede | VAS |H3


Dit weekend in de shortrally van Moorslede stond ik samen met Mathias aan de start met de vertrouwde Opel Manta. Eind vorig jaar hebben we een nieuwe motor geïnstalleerd en dit was de eerste mogelijkheid om deze uitvoerig te testen.
Omdat het de eerste rally met deze motor was, eerste rally in West Vlaanderen en dan nog in deze omstandigheden, hadden we ons voorgenomen rustig van start te gaan. We namen overal redelijk veel marge en aan het einde van de eerste lus zagen we dat dit al goed was voor een 24ste plek in het algemene klassement van de 117 startende teams.


De 2de lus verliep zonder foutjes en aan een goed tempo waardoor we op de 20ste plek kwamen. 
Op kp6, Dadizele werden we 15-20 seconden opgehouden door onze voorganger. Daarom hebben we aan de start van kp8 gevraagd om iets later te mogen starten zodat ieder zijn tempo kan rijden en om de veiligheid te kunnen garanderen van beiden. Dit werd jammer genoeg geweigerd met als gevolg dat we door een sortie van onze voorganger moesten uitwijken om een aanrijding te vermijden. Hierdoor kwamen we vast te zitten en hebben we iets meer als 3 minuten en een top 20 algemeen verloren.

Al bij al een heel leuke en leerzame dag. De motor is goedgekeurd !


Tekst en foto's: Jan Pannenkoecke 
Verbetering: LD