Benaets Eric en Moons Erik | 46e Sezoensrally | BRC | RC5

The day after 

Nadat we de afgelopen 2 jaar telkens de finish niet haalde in de sezoensrally in bocholt, kunnen we hem eindelijk van onze bucket list afvinken, maar het heeft bloed zweet en tranen gekost van bij de start zaten we in een naar ons gevoel vrij goed ritme maar op kp 4 lieten we ons toch  even verrassen en schoven we even rechtdoor waardoor de motor stil viel en het een minuut duurde voor we hem terug aan de praat kregen.
De volgende proeven werden zonder risico's afgewerkt met enkele mooie chrono's.

Door wat overmoed werden we op kp 11 verrast in een paar snelle waaiers en brak de auto plots achteraan uit en gingen we rond het veld op. Ook dit keer weer zonder erg maar ook nu weer weigerde de motor terug te startte... 2min tikte voorbij....  dankzij de hulp van enkele toeschouwers kregen we de wagen terug aan de praat.


De laatste 4 proeven reden we dan ook op safe omdat we kost wat kost aan de finish wilden staan, wat ons ook gelukt is, we eindigen op plaats 45 van de 88 deelnemers en zonder die 3min tijdverlies was plaats 38 mogelijk geweest, maar iedereen zal zo wel zijn deel van de pech gehad hebben zeker.

Dikke merci aan al onze sponsors. Supporters. Aaron Duville & Stijn de Vleeschauwer (voor de wagen) en de mensen van rse-competition voor de prima service.

En last but not least  de mensen van de sezoensrally voor de prima organisatie.


Tekst: Eric Beneats
Foto's: Jan Pannekoecke