Schoenaers Bart en Switten Dafné | Sezoensrally | BRC


Afgelopen weekend stonden we aan de start van de Sezoensrally. 

Op vrijdag stonden de technische controle en verkenningen op het programma. Deze verliepen allemaal vlot. 

Zaterdag morgen om 9u24 vertrokken we uit het service park. Voor de eerste 2 proeven. Deze verliepen vrij goed, het was terug een beetje ritme zoeken. We komen dan ook maar 1 keer per jaar op de maaskiezel.
Dan een korte service en we waren klaar voor KP 3,4 en 5. KP3 was jammer genoeg geannuleerd en volgenden dan de alternatieve route naar KP4. Hier merkten we dat we ons ritme gevonden hadden, en reden dan ook een goede tijd. Terug vol goede moet en een goed gevoel reden we naar KP 5. Ook hier maakten we een sterkte start, tot het noodlot toe sloeg. 

Onze motor begaf het net na de helft van de KP. We beslisten dan toch om op een rustig tempo de KP af te rijden. Zodat onze service mensen ons aan de stop konden komen halen. Aan de stop even de schade proberen op meten maar hier kwamen meer vragen als antwoorden. 

De service mensen hebben ons dan naar de service zone gebracht en zo was het na 1 boucle over and out voor ons. We hebben ons toch geamuseerd, we hebben een paar mooie passages kunnen laten zien en dat was het voornaamste. 

Nu de schade is opgemeten is , kunnen we aan de wederopbouw beginnen. Dit gaan we proberen klaar te krijgen tegen de Shortrally Kasterlee.
We willen onze sponsors bedanken voor het vertrouwen in ons elk jaar opnieuw. Ons service team voor er altijd te zijn, voor ons altijd te helpen en voor de goede sfeer op de service. Maar ook de supporters om ons aan te moedigen.

Tekst: BS Rallysport
Foto's: Frans Bonte en DeCalem Photo