Degroote Rene en De Busschere Danny | 12e Rally van Staden | VAS | 2D

Nat of droog was al meteen de hamvraag bij aanvang van de Rally Van Staden.

Vertrokken op slicks werden we halfweg kp 1 getrakteerd op een plensbui wat resulteerde in een matige tijd. Daar voor ons de tijden van geen enkel belang waren, besloten we gewoon de volgende proeven aan een strak tempo af te rijden.

Ook in de 2de boucle werden we nog verrast door het weer maar zonder risico’s te nemen , maakten we progressie. Het was ook nog maar de 3de rally die we starten , dus kilometers en ervaring opdoen was de enige boodschap. Verbazend genoeg stonden we na de 2de boucle aan de leiding in D2 en D12, werd ons verteld.

We kenden een terugval in de 3de boucle ,  wat foutjes en misschien ook de leegloper op proef 9 deden ons wat tijd verliezen. Ondertussen begonnen we ook stiekem naar onze tijden te kijken .

De 4de boucle werd gestart op nieuwe banden vooraan.

Het verschil was dan ook direct te merken aan de tijden t.o.v. de vorige proeven. Ondertussen waren we ook terug naar pl 2 verwezen in onze klasse. Een klein foutje ,beetje veel grind in de remzone en efkes rechtdoor, deed ons besluiten geen enkel risico meer te nemen en de laatste proef strak uit te rijden.

Zo geschiede ook en het hoofddoel was bereikt , rally uitgereden en progressie gemaakt.

Aan de finih werd ons meegedeeld dat we toch in extremis, weliswaar door een foutje van onze collega, toch de 1 ste plaats in D2 en D12 behaald hadden. Het is een cliché , maar de bloemen worden aan de meet uitgedeeld !

Trots en fier willen wij ons service team van Team Floral  bedanken.
Bert , Gilles en Jean Marc bedankt voor de feilloze service.

Tekst: De Busschere Danny
Foto's: Jan Pannekoecke