Stubbe Michiel en Vanden Bussche Dylan | 12e Rally van Staden | VAS | 3G

Zondag startten we met 4 slicks omdat er slechts een klein vlaagje uitgegeven werd, maar op kp 1 leek de weersvoorspelling niet zo correct. Na enkele minuten plots water gieten. Voorzichtig de eerste lus afgewerkt en dan de service in. 

Lussen 2 en 3 voor een veiligere optie gekozen om opgesneden banden te monteren, en voorzichtig gebleven waar nodig. De tijden waren zeer goed en wij waren dan ook tevreden.

Maar na de regroup van de derde lus wou de wagen niet meer starten door een defecte starter. Na wat duwwerk konden we terug vertrekken. 

In de service bleek ook de reserve starter geen oplossing te vormen. Na de werkzaamheden een minuutje te laat ingeklokt op het podium, maar liever zo dan einde wedstrijd. 

De wagen terug geduwd en de motor de gehele 4e lus niet meer afgelegd. 

De 4e lus hebben we afgewerkt met in ons achterhoofd de finish te halen, waarbij we 26e algemeen werden en 3e in de klasse 3G.

We hebben doorheen zondag opnieuw een mooie progressie gemaakt in deze wedstrijd, zijn heel tevreden met het resultaat en hebben ons super geamuseerd. Een pluim aan de organisatie!

In het VAS klassement doen we hierbij een super zaak, waarbij we aan kop van de klasse 3G komen. Binnen 2 weken starten we in Kasterlee, en gaan we een poging wagen om in ons eerste volledige seizoen de titel in onze klasse te behalen. 

Opnieuw een dikke merci aan de sponsors. Ook aan de supporters, fotografen en cameramannen om de 3 seizoenen in 1 dag te doorstaan. 

Tot in Kasterlee.

Tekst: Stubbe Michiel
Foto's: Jan Pannkoecke