CLAUW Bjorn | ALFA ROMEO GT1300 JUNIOR 1968 | Omloop van Vlaanderen Regularity 65 | Rock n Roll Classics

Omdat mijn vaste pilote Julie helaas verhinderd was kwam ik voor de 2e Rock 'n Roll classic aan de start aan de zijde van J-C in zijn mooie Alfa Romeo GT 1300 junior.

Vooraf hadden we ons niet kunnen voorbereiden, het werd dus een sprong in het onbekende...

De eerste proef een redelijke 6e tijd gevolgd door een 3e tijd en een scratch op de zoning, samen goed voor een 3e plaats na dag 1.

We hadden een minimale voorsprong van minder dan een seconde op Sam en Julie, dat beloofde...

En inderdaad, na een klein foutje met 4 seconden verlies stonden we 4e na de eerste zaterdagproef.

Maar dan kwam de Passendale 1, op tabellen met virtuele stempelcontroles. Dit zorgde voor nog al wat verlies bij diverse teams, wijzelf reden een mooie 3e tijd waarmee we terug 3e algemeen werden. In de daaropvolgende proeven bouwden we gestaag de voorsprong uit tot 50 seconden op P4.

Met nog enkel Zilverberg2 en de zoning te gaan leek P3 binnen. Helaas, driewerf helaas, een klein slippertje 5 bochten voor het eind zorgde er voor dat we vast kwamen te zitten en ruim anderhalve minuut verloren. Deze anderhalve minuut maal 4 tijdsopnamen zorgden voor een duik in het klassement.

Zo eindigen we op een wat teleurstellende 11e plaats maar we hebben getoond dat we met een 1300tje ons mannetje konden staan tussen de dikke Porsches.