Schoenaers Bart en Switten Dafné | Critérium Jean-Louis Dumont | ASAF | 2/5

Jean-Louis Dumont, het was een gekke editie.

Zaterdag bij de verkenningen alles droog, we waren voorbereid op een beetje regen dus dit stond ook wel hier en daar in de nota’s. Niets was minder waar. 

Van zaterdag op zondag had het goed geregend. Hierdoor lagen de KP’s er enorm vettig bij. 

De keuze was dan ook heel snel gemaakt om heel rustig te starten en de kat een beetje uit de boom te kijken. Bij het aanschuiven om in te klokken in het wagenpark kregen we het nieuws dat op KP 3 Limont enorm veel water stond. Niet veel later kwam de melding dat deze proef geneutraliseerd was, omdat het iets te gevaarlijk was. 

We reden met goede moed en de nodige voorzichtigheid naar KP1 Opheers, hier starten we goed. Het was een beetje aftasten waar we grip hadden en waar niet. Dit werd op KP 2 Oreye verder gezet. Hierna hadden we een korte service en konden we door naar KP 4 Donceel, ondertussen was het vertrouwen er wel en ook hier ging alles vlot. 

Op KP5 Tourinne ging het echter even mis. Onze cardanas begaf het na een chicane. Dankzij onze service mannen geraakten we terug op de service en konden we onze cardanas vervangen om dan terug te starten via Super Rally. Onze herstart duurde even, we mochten namelijk pas terug starten vanaf boucle 3. 

Uiteindelijk blij dat we terug mochten starten, kwamen we in Opheers. Hier was het plezier nog groter als ’s morgens. Het ging veel sneller (aangezien de wegen droger waren), en hierdoor zorgden we ook voor zo nu en dan wat spektakel. 

Dit zette zich verder op KP 12 en 13 opnieuw een korte stop in de service en klaar voor de laatste 2 proeven van de dag. KP 14 Donceel ging opnieuw super vlot, KP 15 Tourinne werdt jammer genoeg nog geannuleerd. 

We hebben ons geamuseerd en hebben mooie passages laten zien.
We eindigden op een 31e plaats algemeen divisie 123, en op een 6e plaats in onze klasse 2-5

We willen al onze sponsor bedanken, want zonder hun zou het niet mogelijk zijn. Alle supporters en fotografen om ons aan te moedigen of ons vast te leggen op de gevoelige plaat. De veiligheidsmensen, want zonder hun geen rally.
MAAR in het bijzonder onze service mensen. Ze zijn er altijd voor ons, voor/tijdens of na de rally het maakt niet uit. Mannen en vrouwen een dikke dank u wel!

See you al @ Zuid-Limburg