Ippen Nard en Bierbooms Mark | Hemicuda Rally | VAS | 2D

Wat een ervaring, Hemicuda Rally 2023!

Na de winst in de Eurol Hellendoorn Rally belde Mark al vrij snel, dat we misschien toch nog een wedstrijdje samen moesten doen. Tja, dan duurt Nard overhalen niet lang. Dus vooruit, na de East Belgian Rally zetten we de Clio nog maar eens klaar voor een laatste rondje dit seizoen, en wat voor een!

Zaterdag netjes alles op papier gezet en gestart aan de enige proef van die avond, een soort kwalificatieproef, want deze uitslag gaf direct de startvolgorde voor de zondag. We gingen er dus goed voor zitten, want een mooie positie in de zondag is leuk en kan voordelig zijn. Een hele tijd stonden we daar met een Nederlandse 1,2,3 met Walraven Rallyteam en Ramon van de Lindeloof. Maar uiteindelijk netjes afgesloten op een mooie 16e plaats algemeen (van de 157 starters).

Zondagochtend twee super vettige proeven gereden, maar gelukkig zonder kleerscheuren en echt warme momenten doorgekomen. Voor ons de eerste keer met deze auto in natte en gladde omstandigheden. Maar die eerste boucle netjes rond de 14e plaats blijven rijden. De tweede boucle werd droger en zakte we iets terug en begon het duel met maatje en Clio concullega Lander Depotter te vormen. Uiteindelijk was er voor de start van de laatste ronde een verschil van 10 sec, voor de laatste proef was dit 0,9 seconde in het voordeel van de Clio trophy kampioen waar we al heel het jaar veel mee samenwerken. Dat betekent dus dat beide equipes er echt voor moeseten gaan zitten de laatste proef! Uiteindelijk verliezen we daar twee tiende, maar hebben we wel het gevoel echt weer op een hoger niveau de rally te kunnen afsluiten dan we van tevoren hadden gedacht.

Uiteindelijk finishen we 2e in de klasse, 2D. 3e Divisies 1/2 en 12e algemeen!!!

Mark bedankt voor de super notes en gezelligheid! Orfys Rally Rents toppers voor de super service en ook al gezelligheid en Lander voor de mooie strijd waardoor we elke boucle weer sneller werden! En dank aan de organisatie en vrijwilligers voor het neerzetten van een top event, hij staat genoteerd op de agenda voor komend jaar!