Willaert Bjorn en Decruyenaere Thalia | Renault Clio RS | 3G

Vorig weekend stond ik voor de 4de maal aan de start van de Hemicuda rally en dit samen met Bjorn Willaert voor de eerste maal, met de Renault Clio RS.

Na een goede verkenning mochten we vertrekken naar de eerste kp van de zaterdag, voor de 1ste maal mocht Bjorn in het volledige donker rijden, alles verliep goed en we namen geen risico’s en reden gewoon uit en eindigde die avond op de 72e plaats.

De zondag, waren de 1ste kp’s aftasten en kijken hoe alles lag en hoe de wagen reageerde.
Op elke kp dat we reden lagen er verschillende wagens van de baan… Zelf hebben we alles doorstaan en schoven we na 2 kp's naar de 41ste plaats algemeen.

Op KP Koekelare voelde Bjorn de wagen naar rechts trekken tijdens het remmen, blijkbaar links voor de remblok gebroken maar ons team RSE Competition vervingen de remmen en we konden weer door.
De tweede boucle verliep vlot voor zowel Bjorn als voor mij, we deden 1 schuivertje maar was rap weer gered door Bjorn.


In de derde boucle hadden we de visie om uit te rijden, dus namen we geen risico’s meer en reden we zo zuiver mogelijk.
maar…. op de laatste kp, namen we een coupure en bokte er iets vooraan…Enkele meters verder maakte de wagen een heel grof geluid. De motor draaide op 3 cilinders… toch hebben we voorzichtig uitgereden en met trots over het podium om toch de Hemicuda rally op ons palmares te hebben.

Uiteindelijk eindigden we 43ste algemeen, 4de in klasse 3G en 25ste in divisie 3.
Bedankt aan Bjorn voor het vertrouwen en de leuke momenten in de wagen.
Bedankt aan de service mannen om de wagen steeds piekfijn in orde te houden. En bedankt aan de sponsors die dit mogelijk maakten.

Op naar de volgende