Schoenaers Bart en Switten Dafné | 7e Rally van Zuid-Limburg | 2D

 

De Rally van Zuid-Limburg , u was GEWELDIG ...........glad

Zaterdag ochtend werd het al snel duidelijk dat het een enorme vettige rally ging worden. Alsnog verliepen de verkenningen goed, in de namiddag stond de technische keuring op het programma. 


Zondag 9u45

We vertrokken vol goede moed naar het start podium, hier moesten we enige tijd wachten. Plots viel de auto stil. 

Alle hens aan dek, uiteindelijk kon het probleem verholpen worden. We starten enkele minuten later als gepland stond maar we konden starten. 

Aangekomen aan de start van KP1 Aalst, bleek er een probleem te zijn met de intercom, ook dit was snel opgelost door onze reserve te gebruiken.
In de eerste bocht de eerste remzone werd al heel snel duidelijk dat het heeeel vettig was. We reden de KP1 dan ook op een gestaagd tempo af. KP 2 en 3 waren door sorties geannuleerd dus terug naar de service.
In de 2e ronde zat het vertrouwen wel goed, we reden het zelfde tempo en namen geen risico’s.
Tijdens het wachten aan de stop begon de auto plots op 3 cilinders te draaien. We waren dus heel voorzichtig.

In de service merkten we dat er een  injecteur kapot was, we probeerde deze te herstellen maar zonder succes. Hierdoor moesten we de 3e ronde overslaan. De mannen van de service herstelde ondertussen de wagen zodat we Dankzij Super Rally alsnog konden herstarten in de 4e ronde.
Met een klein hartje reden we naar de laatste proeven. We merkten al vrij snel dat de auto niet draaide zoals hij zou moeten. Daarom werd de beslissing gemaakt om op een rustig tempo de rally uit te rijden. 

We zijn op een 10e plaats divisie 1-2 geëindigd en op een 3e plaats in de klasse 2C 

We willen onze sponsors bedanken voor het vertrouwen in ons.
Onze service mannen en vrouwen van de catering om er elke rally weer te zijn . De supporters om er elke keer weer te staan en ons aan te moedigen. De fotografen voor ons elke keer weer vast te leggen op de gevoelige plaat. De organisatoren voor het organiseren, de baanposten om er elke keer te zijn. Want zonder jullie is er geen rally. 

Een welgemeende dank u wel. 

BS Rallysport