Van As Youri en Van den Dijssel William | 30ste 6 Uren van Kortrijk | VAS | 3G

 

Na de Rally van Zuid-Limburg stond de volgende wedstrijd het volgende weekend alweer direct voor de deur. De 6 uren van Kortrijk was dan ook de tweede Belgische wedstrijd en wij keken er erg naar uit om deel te nemen. De verkenningen verliepen soepel en we waren dan ook al snel klaar hiermee. Een paar uur later was het alweer tijd om aan te kleden en koers te zetten richting Lavano, de eerste proef. 

We zijn rustig begonnen en ons doel was om de avond door te komen. Hier kan je meer verliezen dan winnen.
Zo gezegd, zo gedaan. We stonden zondagochtend weer aan de start van KP Aalbeke met nog 13 proeven te gaan. De omstandigheden waren erg verraderlijk glad en nat dus het was opletten. Gedurende de eerste boucle kwam het tempo goed op gang en gingen we zonder al te veel zorgen deze boucle door. Na de service konden we dit tempo al snel weer oppakken om richting de tweede passage op Lavano te gaan: echt een proef waar we naar uitkeken! 

Helaas ging deze ronde niet door dus was het weer rechtsomkeer maken naar het serviceterrein om ons klaar te maken voor de laatste boucle in het donker. Tijdens de laatste proeven in het donker hebben we geprobeerd het tempo door te zetten. Dat ging goed en we reden dan ook met een tevreden 70ste positie algemeen, 6e klasse 3G en 40e VAS divisie 3 het podium over.

Nu is het tijd om de auto weer klaar te maken voor het nieuwe jaar. De ambitie is om volgend jaar te starten in het FIRC, maar eerst zien wat de winter brengt.