23e Hemicuda Rally | VAS | Eerste info

 

Op 19 en 20 oktober organiseren Autostal Hemicuda en Autostal Atlantic de 24e editie van de Hemicuda Rally. Een editie die (bijna) identiek zal zijn aan het evenement van vorig jaar wat betreft timing en klassementsproeven, waar niet minder dan 147 teams aan deelnamen.

Na de verkenningen en de administratieve en technische controle, gaat de rally op zaterdag om 18.00 uur van start met een klassementsproef van bijna 10 kilometer in de 'Polders' van Middelkerke.

Op zondagochtend gaat de snelste van het pak om 08.30 uur van start voor drie lussen van elk drie klassementsproeven: Kortemark (12 km), Houthulst (12 km) en Koekelare (7 km). Na elke lus keren de wagens terug naar het rallycentrum voor een half uur service en hergroepering, op de vertrouwde terreinen van Bouwmaterialen Willaert in Koekelare. Een servicepark volledig op verhard terrein, op wandelafstand van de finish van KP Koekelare, met ook verschillende warenhuizen in de onmiddellijke omgeving.

Om 17:15 uur wordt de winnaar van de Rally op het podium verwacht. De wedstrijd staat open voor moderne en historische rallywagens en zoals elk jaar verwelkomen we een grote groep buitenlandse teams die strijden voor een mooie klassering in de Flanders International Rally Challenge.


Er worden maximaal 150 teams toegelaten. De inschrijvingen gaan open op 19 augustus.