Fonteyne Bram en Pyck Davy | Rally van Wervik | VAS | VOLVO 244 T | 4H5


Na 19 maanden geen rally te hebben gereden kwam de Volvo nog eens buiten. Een kleine voorafgaande test in regenweer bracht Bram terug in het ritme.
Na de forse regenbuien van vrijdagavond startte Bram op slicks de eerste lus van 3 KP’s. Dat hij en zijn co wakker waren toonde zijn tijd 16de algemeen en er werd nog tijd verloren door het inhalen van een andere deelnemer en te vroeg gelost aan de FF die was verder dan voorzien.


Op KP Wervik werd er eventjes aan het publiekspunt geholpen met de plaatselijke landbouwer en ploegden we een 50-tal meter door zijn akker.
Dat het zeer gevaarlijk en verraderlijk was hebben we ook gemerkt op KP Kruiseke met enkele momentjes.
Na de eerste ronde stonden we 22ste algemeen en 3dehistoric.


De 2de ronde hadden we een zeer warm moment op KP Geluwe een blinde lange links 0 lag opeens vol met water en modder en de wagen brak uit. Met de nodige stuurmanskunst en portie geluk bleven we op baan. KP Wervik brak de wagen ook terug uit op een plaats dat we totaal niet hadden verwacht.
Dat het een moeilijke rally was is ondertussen duidelijk.
Na de twee ronde stonde we 19de algemeen en 2dehistoric.


Derde boucle zijn we gestart op regenbanden (veilige keuze gemaakt na de verschillende warme momenten die we al hadden gehad) en dit was de verkeerde keuze, banden “op”/kapot gereden en net voor de start van KP Kruiseke kregen we een forse bui over ons.
We zakten terug naar plaats 22 en bleven 2dehistoric.
Graag hadden we deze plaatsen behouden en werd er vol enthousiasme gestart voor de laatste maal KP Geluwe maar op de KP aan de doortocht aan de start is de band linksvoor van de velg gegaan en zaten we met een lekke band. Hierdoor nog bijna een sortie gedaan in de waaiers. Op de proef hebben we de band vervangen en verloren we een 6-tal minuten. Weg klassement, weg 2 de plaats, weg overwinning divisie 4. We waren aan een sterke KP bezig.


In de regroup hebben we beslist om de handdoek in de ring te gooien gezien het reservewiel niet gelijk was aan de andere banden en we geen risico’s wilden nemen om schade te rijden.
Jammer maar dit is nu eenmaal autosport.
Bedank aan de servicemensen, catering, sponsors, supporters en familie.
De volgende rally voor het duo Bram en Davy is die van Staden op 11 augustus.