16de Regularity Kasterlee | VAS | Voorbeschouwing

De 16de Regularity van Kasterlee” wordt ingericht door R.T. Titanic-Kasterlee vzw op 25 augustus en wordt de tweede manche van het regionale kampioenschap (VAS) van de regularity discipline. De wedstrijd maakt gebruik van dezelfde proeven als de Short Rally van Kasterlee.

Er was de openingsmanche van het kampioenschap, al een hele tijd geleden. Dat gebeurde in februari, samen met de Rally van Haspengouw met als basis de Droneport in StTruiden. En dan was er de afgelasting van de Sezoensregularity en zo gebeurt het dat dit seizoen de Regularity van Kasterlee eind augustus, slechts de tweede wedstrijd is op de regionale kalender van de discipline. Dat heeft voor- en nadelen. Het seizoen wordt zo wel erg kort. Aan de andere kant is er met deze tweede manche dus nog alles mogelijk in het kampioenschap. Raymond Verbeeck en Sebastien Martens waren in St-Truiden de winnaars en zijn dan ook de leiders in de tussenstand. De Kadett rijders moeten echter op hun hoede zijn, want naast zich op het podium in St-Truiden zagen ze Sander en Paul Van den Wyngaert verschijnen. Die loodsten er hun VW Corrado naar een tweede plaats. En als we nu één ding kunnen zeggen in de aanloop naar Kasterlee, dan is het wel dat die wedstrijd het vader en zoon duo wel heel goed ligt! Hoe goed, dat kan u hiernaast wel even lezen...

Dertig teams worden er toegelaten tot de start van de regularity wedstrijd in Kasterlee. De deelnemers starten er na de concurrenten voor de Short Rally maar ze hebben hun regelmatigheidstrajecten over dezelfde proeven als de rallyrijders: Reties Heike en De Hese. Mogen we nog eens vermelden dat voor de regularity deelnemers niet de snelheid van belang is, maar wel de regelmaat en het aanhouden van de vooraf bepaalde gemiddelden. Kortom, het is helemaal anders rijden! Voor het overige genieten zij van alle voordelen die ook de rallyrijders kennen ttz. het servicepark, de centrale tent en hopelijk het weer.

Het mag dan ook niet verbazen dat iedereen die het regularity rijden nauw aan het hart ligt, aanwezig is op deze wedstrijd. Dat gaat van de regerende kampioenen Sander en Paul van den Wyngaert, de puntenleiders Sebastien Martens en Raymond Verbeeck, over de onvermijdelijke Patrick en Ari Meeus, de Dierckx zussen tot het duo Vrachten-Keymis. Opletten ook echter voor Sam De Wolf en Julie Cole, altijd in goede doen in Kasterlee. De volledige lijst met de dertig inschrijvingen kan u op de keerzijde raadplegen.


Eén jaar geleden: zege van Sander en Paul Van den Wyngaert en basis voor de titel

Paul Van den Wyngaert en zoon Sander wonnen in hun VW Corrado 16V ook een seizoen geleden de Regularity van Kasterlee. Het duo nam daarmee een definitieve optie op de titel in de 2023 VAS Regularity. Over de acht klassementsproeven, kregen we zeven verschillende winnaars. Paul en Sander Van den Wyngaert wonnen dan wel slechts één proef, maar dikten dat resultaat aan met viermaal een tweede plaats en een derde plaats. Het bracht hen aan de leiding van de wedstrijd na de vijfde proef en die leiding stonden ze niet meer af. De tweede plaats was er voor Elien en Stephanie Dierckx in de Toyota MR2, een positie waarop de zussen wel een abonnement lijken te hebben in Kasterlee. Doen ze het dit jaar één plaatsje beter?

REGULARITY KASTERLEE

Wanneer:         zondag 25 augustus 2024
Wie:                 R.T. Titanic Kasterlee v.z.w., Gustaaf C. De Bruynestraat 23, 2275 Poederlee
Wat:                 Wedstrijd tellende voor het VAS regionale kampioenschap regularity en de diverse         
                       provinciale kampioenschappen (PAK). Er worden vier lussen gereden van
                       twee proeven (Reties Heike en De Hese) voor een totaal van 102 kilometer
                       rijgenot inclusief verbindingsritten.
Waar:             wedstrijdcentrum aan de grote tent bij Straaleind 10 in 2460 Kasterlee.
Opgelet:         de regularity deelnemers starten na de Historic wagens en na de “moderne” rallywagens.
Info:               Kristof Verhoeven, kristof@titanic.be
                       www.titanic.be

Kalender Regularity 2024

  • zat. 24/02/2024 Droneport Regularity (St-Truiden)
  • zon. 25/08/2024 Regularity van Kasterlee
  • zat. 10/11/2024 Regularity van Zuid-Limburg (Gingelom)