Baghein Sven en Baghein Thiara | Renault Clio RS | 64e A&D Omloop van Vlaanderen | NAT2


In ons seizoen startten Baghein Sven en Baghein Thiara voor de eerste maal in een Nationale Rally, namelijk de Omloop van Vlaanderen, een indrukwekkende BRC-manche over 2 dagen.

Nadat het de volledige vrijdag goed regende wisten we al dat het s’avonds heel moeilijk ging worden. Het doel was om de vrijdagavond te overleven en aan de finish te staan. Eerste maal Beveren en Koolskamp was het aftasten. De 2de maal was het in het donker te doen. Beveren ging redelijk vlot. Koolskamp daarin tegen was spekglad, het was echt overleven tot aan de finish.

We sloten de dag af op een 63 ste plaats. 

De volgende dag was er mooi weer voorspeld. De eerste bouclĂ© was het wat verkennen en het nodige vertrouwen zoeken. 

In de 2de lus hadden we wat problemen met de versnellingsbak. Deze sprong soms uit 2de versnelling. Terug in service werd dit verholpen door onze servicemannen. Wel klokten we een minuutje te laat in, waardoor we 10 sec straftijd kregen. 

De 3e lus werkten we af op een goed tempo maar in het achterhoofd om de finish te behalen. De laatste kp Rumbeke was het glijden door de felle regen die gevallen was.  Wij op weg zonder regenbanden, gelukkig heelhuids de eindstreep behaalt.

We waren super tevreden van ons resultaat voor een eerste maal in een Nationale wedstrijd.
We werden 42ste algemeen, 4de in de klasse NAT2 .

Graag bedanken we nog ons serviceteam, supporters, baanposten, fotografen en organisatie.
Op naar onze volgende rally, die van Kortrijk.